Skip to main content

WATERWERKZAAMHEDEN

WATER­WERKZAAMHEDEN

Werkzaamheden op het gebied van waterbouw

BAGGEREN

Sinds 1998 baggeren wij sloten, kanalen en vijverpartijen, waarbij we gebruik maken van specialistisch materieel. Hiermee komen wij zelfs op de meest kleine en moeilijk bereikbare locaties. Bijvoorbeeld speciale slootreinigingsmachines zoals baggerschuifboten en speciale vloeistofdichte baggerkippers. De bagger word, waar deze niet op de kant gezet kan worden, verwerkt op verspreidingslocaties of afgevoerd naar een stortlocatie. Het kan voorkomen dat de bagger verontreinigd is. Als dit het geval is zorgen wij voor de juiste meldingen om dit af te kunnen voeren.

BESCHOEIING EN DAMWANDEN

Wij hebben ons in de loop der jaren ontwikkeld tot een specialist in het plaatsen van beschoeiingen en damwanden. Beschoeiigen en Damwanden zijn grond- en/of waterkerende constructies. Een beschoeiing bestaat uit palen met daarop horizontale elementen. Een damwand bestaat uit een verticaal in de grond geplaatste wand. De wand bestaat uit losse planken of panelen die door middel van een gronddichte en in sommige gevallen ook waterdichte messing-en-groefverbinding, met elkaar zijn verbonden. De damwand wordt geplaatst door heien, trillen of drukken. Wanneer er sprake is van een grote kerende hoogte en daarmee grote gronddruk, dan wordt de damwand verankerd met behulp van ankerstaven en ankerplaten. Om de ankerstaven te bevestigen aan de damwand, en de kracht te verdelen, wordt de damwand voorzien van een horizontale gording.

Beschoeiingen en damwanden kunnen bestaan uit verschillende materialen, die wij samen met de opdrachtgever bepalen. Er is keuze uit:

Hardhouten beschoeiing
Een hardhouten beschoeiing is een beschoeiing bestaande uit palen met horizontale hardhouten schotten voorzien van doek

Kunststof beschoeiing
Dit is een beschoeiing bestaande uit kunststof elementen met honinggraat vormige sparingen waarin houten of stalen palen geplaatst worden.

GVC beschoeiing
“Glasvezel Versterkt Cement”oftwel beton. Deze beschoeiing bestaat uit houten palen waar GVC platen tegenaan geschroefd worden.

HDPE kunststof beschoeiing
Dit is een kunststof variant met houten palen. Deze beeschoeiing is gemaakt van gercyled HDPE. Deze combinatie is sterker dan volledig kunststof.

Houten damwand

Een houten damwand bestaat uit losse planken of panelen die doormiddel van een gronddichte of in sommige gevallen ook waterdichte messing-en-groefverbinding met elkaar verbonden zijn. Naast rechte damwanden zijn wij ook gespecialiseerd in (half) ronde damwanden.

Stalen damwand
Staal heeft een hogere sterkte dan bijvoorbeeld hout en kunststof. Daarom worden grotere damwanden van staal gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van speciale damwandprofielen, met een hoge stijfheid.

Kunststof damwand
Kunststof heeft het voordeel dat het niet snel aangetast wordt door het milieu en knaagdieren. Daarnaast is het gewicht van kunststof lager dan dat van beton, hout of staal. Hierdoor is kunststof ook geschikt voor zeer drassige gebieden en veengronden.

Betonnen damwand 
Betonnen damwanden worden vaak gebruikt als fundering en wanden bij bijvoorbeeld garages. Dit zijn meestal geprefabriceerde planken.

Als aanvulling op het plaatsen van damwanden en beschoeiingen bouwen wij ook kunstwerken zoals bruggen, kantelstuwen, houten vlonders en steigers.

RIOLERINGS­WERKZAAMHEDEN

Naast baggeren en het aanbrengen damwanden en beschoeiingen. Zijn wij ook gespecialiseerd in riooleringswerkzaamheden. Onze rioolploeg beschikt over jarenlange ervaring en vakbekwaamheid om de werkzaamheden uit te voeren. Van gemeentes tot aan particulieren voeren wij o.a. de volgende werkzaamheden uit:

  • Aanleggen van nieuwe riolering 
  • Aanleggen hoofdriool HWA / VWA / GWA
  • Aanleggen van buitenriolering voor woningbouw
  • Aanleggen van huisaansluitingen
  • Aanleggen van straatkolken, inspectieputten en vetafscheiders
  • Plaatsen van duikerelementen
  • Leggen van mantelbuizen en overige leidingwerken

Vervangen beschoeiingen Zuidwijk te Oud-Beijerland

Deelgebiedsplan Cromstrijen fase II

Aanleg natuurvriendelijke oevers Piershilse Gat

Wij voeren alle voorkomende waterwerkzaamheden uit, zoals:

  • Baggeren
  • Damwand
  • Riolering

Wij denken graag met u mee. Van aanvraag tot uitvoering of het nu gaat om kleine particuliere klussen of om miljoenen projecten. Wij regelen het voor u!