Waterwerkzaamheden

Werkzaamheden op het gebied van waterbouw

 

Baggeren

Sinds 1998 baggeren wij sloten, kanalen en vijverpartijen, waarbij we gebruik maken van specialistisch materieel. Hiermee komen wij zelfs op de meest kleine en moeilijk bereikbare locaties. Bijvoorbeeld speciale slootreinigingsmachines zoals baggerschuifboten en speciale vloeistofdichte baggerkippers. De bagger word, waar deze niet op de kant gezet kan worden, verwerkt op verspreidingslocaties of afgevoerd naar een stortlocatie. Het kan voorkomen dat de bagger verontreinigd is. Als dit het geval is zorgen wij voor de juiste meldingen om dit af te kunnen voeren.

 

 

Damwand

Wij hebben ons in de loop der jaren ontwikkeld tot een specialist in het plaatsen van damwanden. Damwanden zijn grond- en/of waterkerende constructies, die bestaan uit een verticaal in de grond geplaatste wand. De wand bestaat uit losse planken of panelen die door middel van een gronddichte en in sommige gevallen ook waterdichte messing-en-groefverbinding, met elkaar zijn verbonden. De damwand wordt geplaatst door heien, trillen of drukken. Wanneer er sprake is van een grote kerende hoogte en daarmee grote gronddruk, dan wordt de damwand verankerd met behulp van ankerstaven en ankerplaten. Om de ankerstaven te bevestigen aan de damwand, en de kracht te verdelen, wordt de damwand voorzien van een horizontale gording.

 

Damwanden kunnen bestaan uit verschillende materialen, die wij samen met de opdrachtgever bepalen. Er is keuze uit:

Houten damwand
Een houten damwand bestaat uit losse planken of panelen die doormiddel van een gronddichte of in sommige gevallen ook waterdichte messing-en-groefverbinding met elkaar verbonden zijn. Naast rechte damwanden zijn wij ook gespecialiseerd in (half) ronde damwanden.

 

Stalen damwand
Staal heeft een hogere sterkte dan bijvoorbeeld hout en kunststof. Daarom worden grotere damwanden van staal gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van speciale damwandprofielen, met een hoge stijfheid.

Kunststof damwand
Kunststof heeft het voordeel dat het niet snel aangetast wordt door het milieu en knaagdieren. Daarnaast is het gewicht van kunststof lager dan dat van beton, hout of staal. Hierdoor is kunststof ook geschikt voor zeer drassige gebieden en veengronden.

Betonnen damwand 
Betonnen damwanden worden vaak gebruikt als fundering en wanden bij bijvoorbeeld garages. Dit zijn meestal geprefabriceerde planken.

 

Als aanvulling op het plaatsen van damwanden en beschoeiingen bouwen wij ook kunstwerken zoals bruggen, kantelstuwen, houten vlonders en steigers. 

 

                  

 

 

Riolering

Onze rioolploeg voert de volgende activiteiten uit:

 

  • Aanleggen van nieuwe riolering 
  • Aanleggen hoofdriool HWA / VWA / GWA
  • Aanleggen van buitenriolering voor woningbouw
  • Aanleggen van huisaansluitingen
  • Aanleggen van straatkolken, inspectieputten en vetafscheiders
  • Plaatsen van duikerelementen
  • Leggen van mantelbuizen en overige leidingwerken

 

Benieuwd naar ons materieel? Bekijk het hier

Oude Klemsedijk 1c
3291 LL Strijen

T: 078 - 6742187
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VOLG ONS

 

NEEM CONTACT MET ONS OP

Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Vul uw telefoonnummer in
Ga akkoord met de privacyverklaring.

 

 

© 2018 Kuipers infra | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Sitemap

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie