Skip to main content

ONZE PROJECTEN

ONZE PROJECTEN

SLOOP STOOMGEMAAL PUTTERSHOEK

In opdracht van NCB Projectrealisatie voeren wij de sloopwerkzaamheden van het voormalig stoomgemaal ’t hoofd van Benthuizen uit en brengen wij de voorbelasting aan. Deze werkzaamheden zijn de voorbereiding op de toekomstige woonwijk “Waterborg”.

Voordat de daadwerkelijke sloop kon beginnen hebben wij eerst een aantal asbestbronnen moeten saneren en hebben we door middel van een flyer de bewoners geïnformeerd over de geplande werkzaamheden. In verband met de bereikbaarheid van de projectlocatie hebben wij, in overleg met de Gemeente Hoeksche Waard en Waterschap Hollandse Delta, een omleidingsplan opgesteld en is deze door ons geplaatst. Na de sloopwerkzaamheden hebben wij de bovenlaag gezeefd om deze vervolgens weer toe te kunnen passen in de voorbelasting.

Een groot gedeelte van de voorbelasting kon nog niet aangebracht worden doordat wij tijdens de werkzaamheden een mooi stukje Hoeksche Waardse geschiedenis uit 1850 vonden. Zodra de archeologische werkzaamheden zijn afgerond worden onze werkzaamheden hervat.

Leuke stukjes uit het Algemeen Dagblad over deze vondst vind je hier en hier

Een impressie van het project vindt u hier:

Opdrachtgever
NCB Projectrealisatie

Activiteit
Sloopwerkzaamheden en voorbelasting

Duur van het werk
september 2020 t/m december 2020

Locatie
Molendijk/Schouteneinde Puttershoek