Skip to main content

ONZE PROJECTEN

ONZE PROJECTEN

HEVEL NIEUWE DORDTSE BIESBOSCH

In opdracht van Gemeente Dordrecht hebben wij op de Kop van ’t Land in Dordrecht de Hevel Nieuwe Dordtse Biesbosch gebouwd.

De aanleg van het nieuwe inlaatpunt nabij de Oosthaven zorgt ervoor dat de waterkwaliteit op het Eiland van Dordrecht wordt verbeterd. Het besturings- en pompengebouw van de hevel is dusdanig vormgegeven, dat bovenop gelijk een markant uitzichtpunt is ontstaan. Met aan de ene kant zicht op de rivier en aan de andere kant zicht op het natuur- en recreatiegebied Nieuwe Dordtse Biesbosch, welke tevens door ons is aangelegd in samenwerking met Gebr. De Koning uit Papendrecht.

Via de nieuwe hevel kan tot 57.000 liter water per minuut binnen worden gelaten vanuit de Nieuwe Merwede. Dit water komt eerst in de bezinkplas zodat het rivierslib kan bezinken. Met dit kwalitief goede water worden de sloten en plassen in het hele gebied gevoed. Het gebruik van de hevel is een duurzaame wijze om water in te laten vanuit de rivier naar de polder. Hiervoor wordt dankbaar gebruik gemaakt van de natuurkundige wet van “de communicerende vaten”.

Opdrachtgever
Gemeente Dordrecht

Activiteit
Diverse werkzaamheden Hevel

Duur van het werk
april 2017 t/m november 2018

Locatie
Dordrecht