Skip to main content

ONZE PROJECTEN

ONZE PROJECTEN

AANBRENGEN VIER STUWEN TORENSTEEPOLDER

In opdracht van Midstate v.o.f. en in overleg met Waterschap Hollandse Delta hebben wij in de Ambachtsheerlijkheid te Numansdorp een vier-tal stuwen geplaatst.

De vier stuwen, waarvan één automatisch en drie handbediende, worden na oplevering overgedragen aan Waterschap Hollandse Delta en gaan ervoor zorgen dat het waterpeil in de Ambachtsheerlijkheid op niveau blijft.

Voordat wij konden beginnen met het intrillen van de stalen damwanden hebben wij doormiddel van gronddammen de watergangen tijdelijk drooggezet. Nadat de watergangen volledig droog stonden, is er begonnen met het plaatsen van de damwanden en aansluitend het aanbrengen van de stuwopeningen en het dichtlassen van de damwandsloten. De rvs stuwen, het GVK rooster- en leuningwerk zijn door onze leveranciers kant en klaar aangeleverd.

Tot slot hebben wij de waterbodem aan de uitstroomzijde voorzien van betonmatten. Deze zorgen ervoor dat er geen erosie in de waterbodem ontstaat. Na het afronden van de werkzaamheden zijn de tijdelijke dammen verwijderd en zijn de oorspronkelijke watergangen weer hersteld.

Opdrachtgever
Midstate V.O.F.

Activiteit
Plaatsen van vier stuwen

Duur van het werk
mei 2019 t/m juni 2019

Locatie
Ambachtsheerlijkheid, Numansdorp